En hel særlig stemning spreder sig, når man ankommer til Menveds Plads på Borgvold, hvor den 35 m x 37 m, altså 1300 m2, store skøjtebanen anlægges i november og står krystalklar til brug sidst i november måned. Når skøjtebanen åbnes tændes lysene i juletræet, og skøjtebanens åbning er derved med til at skyde julen igang i Viborg.

Alle besøgende kan gratis benytte skøjtebanen, og hvis man ikke kan finde de aflagte skøjter, så er der rig mulighed for at leje skøjter til både børn og voksne, samt låne ´skøjte-buddies´ til familiens yngste. Rundt om skøjtebanen er der mulighed for at sidde, og ved skøjteudlejning kan man købe varm kakao, te, kaffe og andre lækkerier, men det er også tilladt at nyde medbragt mad og drikke. Ved siden af skøjtebanen ligger Bordvolds nyanlagte legeplads og den historiske kiosk, der tilsammen er med til at skabe rammerne om et attraktivt udflugtsmål for hele byen.

Årligt besøger 20.000 gæster Viborg Skøjtebane i vores normale åbningstid. Udenfor normal åbningstid er det muligt for skoler og andre institutioner/foreninger at booke banen til specialarrangementer.

Skøjtebanen Viborg er Danmarks smukkest beliggende skøjtebane.